top of page

אנחנו מדברות איתך המון על בריאות הגוף, אבל מה עם הנפש שלך?



אנחנו מקבלות המון עיצות מחברות וממשפחה, באינסטוש ובטיקטוק, לגבי איך להתנהג, מה לעשות, איך לשפר את המצב הרגשי שלנו. אנחנו גם חשופות להמון מידע שגוי, מאנשים שמציגים את עצמם כמומחים, או אנשים שמקדמים גישה או דרך התמודדות ספציפית. חשוב שתכירי את המיתוסים, אותם הרעיונות השגויים, סביב בריאות הנפש. חשוב שתדעי לזהות אותם, ולדעת שהם עלולים להיות מזיקים.


בריאות הנפש עוסקת ברגשות שלך ומשפיעה על איך את מרגישה, מה את חושבת ואיך את פועלת. היא קשורה בהתמודדות שלך עם לחץ, בקשרים שלך עם אנשים ובבחירות שאת עושה.


מיתוס #1, בעיות נפשיות זה משהו מאד נדיר

האמת היא שאם היינו יכולות לקרוא את הנפש של חברינו, היינו מגלות שהרבה מהם מתמודדים עם בעיות דומות לשלנו. בני ובנות נוער רבים סובלים מחרדה, לחץ ודאגה סביב דברים הקשורים ביומיום, אחרים מרגישים לא נוח במצבים חברתיים או עם עצמם, או מרגישים מדוכאים, עם תחושות של עצב או ריקנות.


מיתוס #2, מחלות נפש "מדבקות"

אי אפשר להידבק במחלת נפש, וכשאת ליד מישהי שמתמודדת עם חרדה או דיכאון, למשל, את לא תידבקי ממנה. שימי לב, שבגלל שאת כל כך אמפטית ומדהימה, את עלולה להרגיש עצובה אחרי שבילית איתה, או שהלב שלך כבד. זה לחלוטין נורמלי, תגובה טבעית של הגוף כשמישהו לידנו במצוקה.


מיתוס #3, כל כך קל פשוט "לצאת מזה"

אין כפתור כיבוי להתמודדויות נפשיות, וזה שיגידו לך לחשוב מחשבות חיוביות זה לא מה שישנה את המצב הנפשי שלך. יש דברים שאפשר לעשות בשביל להקל על ההתמודדות ולנסות להגיע לאיזון. זה לא תרופה, אלא קביים, שלפעמים קצת עוזרים – כמו מוסיקה, לדבר עם חברה או משפחה או לעשות ספורט.


מיתוס #4, אם יש לך בעיות נפשיות, את כנראה חלשה

כמו שרגל שבורה לא מעידה על חולשה, וכמו שכאב ראש לא מעיד על חולשה, גם בעיות נפשיות לא אומרות שאת חלשה. זוהי מחלה, כמו כל מחלה אחרת, ואפשר לטפל בה בדיוק כמו שמטפלים בכל מחלה אחרת.


מיתוס #5, אנשים המתמודדים עם מצוקה נפשית "משוגעים" (פסיכים, מטורללים, פסיכופטים...)

לא. לא. לא.

שומעת אותנו?

לא.

התמודדות עם מצוקה, עם לחץ, חרדה או כל התמודדות נפשית אחרת לא אומרת שום דבר עליך. הכינויים האלו נקראים "סטיגמה", ומדובר בתוויות מזיקות שהרבה פעמים מונעות מאיתנו לבקש עזרה. כמו שלפעמים יש לך פצע ביד, או קלקול קיבה, גם המוח לפעמים צריך תרופה או טיפול, ואין בזה שום דבר מביך. למעשה, ככל שנדבר על זה יותר, אנחנו נפחית את הסטיגמה ונעזור לסביבה.


מיתוס #6, המדיה החברתית פוגעת בבריאות הנפשית

יש הרבה דברים מפחידים במדיה החברתית. המידע שעובר שם הרבה פעמים שגוי, מוטעה ומטעה. יש שם טרנדים מסוכנים, סלבים שעושים שטויות, התמודדויות חברתיות.

אבל

יש גם הרבה טוב. המון מידע, עזרה, כלים, תמיכה.

אם אחרי שימוש בטיקטוק או אינסטוש, רע לך – זה הזמן להניח את הטלפון בצד לתקופה. להתרחק. אם יש חשבונות ספציפיים שגורמים לך להרגיש לא טוב לגבי עצמך – תחסמי אותם.

השליטה, הכוח, בידיים שלך.


מיתוס #7, התעסקות בבריאות הנפש רק חשובה אם את סובלת ממחלת נפש

בריאות הנפש חשובה תמיד. האושר שלך, ההרגשה הטובה, היחס שלך לעצמך, הם חלק בלתי נפרד מהבריאות שלך. חשוב להגן על עצמך ולדאוג לעצמך. כמו שאת נמרחת בקרם הגנה ואוכלת בריא (נכון שאת מקפידה??!!), אז יש דברים שאת יכולה לעשות בשביל לשמור על בריאות הנפש שלך:

  • לישון מספיק שעות

  • להקפיד על תזונה בריאה

  • לעסוק בפעילויות שאת נהנית מהן

  • למצוא דרכים להרגעה כמו מוזיקה, נשימות או יוגה

  • לבלות עם חברים, חברות, משפחה

Comments


bottom of page