את תשמחי לדעת שבאותו שקיק מפורסם מסיפור הט"ו בשבט של לוין קיפניס שהקריאו לך שוב שוב גן, יש שפע דברים שיכולים לעזור לך בזמן הווסת!
"שקד-שקדן צהבהב"
אז שקדים. בכל זאת, השקדיה פורחת, ושמש פז זורחת.
שקדים עשירים בוויטמין E. על פי מחקרים שנערכו ויטמין E מסייע בהפחתת הנפיחות של השדיים לפני ובזמן הווסת, ומקל על כאבי השדיים.
שקדים עשירים באומגה 3 ובחלבונים, לתחושת שובע למשך זמן (חשוב במיוחד בימים בהם את משוכנעת שאת תוכלי לאכול בית שלם ועדיין להישאר רעבה). הם גם מסייעים בשמירה על רמות אנרגיה גבוהות לפרק זמן ארוך. בשקדים ריכוז גבוה של ויטמין B6 וריבופלאבין, שמקלים על תסמיני ה- PMS השונים.
***כדאי להימנע משקדים קלויים ומלוחים. המלח גורם לאגירה של נוזלים ומגביר את תחושת הנפיחות.
"אדמוני מר תמר"
תמרים הם גם חלק משבעת המינים, וגם חלק מארבעת המינים (הלולב, ענף של עץ הדקל). בטו בשבט נהוג לאכול את הפירות שגדלים בישראל, ומכיוון שאלו הם פירות קיץ – אנחנו נוהגים לאכול אותם בצורה המיובשת, אז "קחי לך תפוחים ותמרים, המתיקי את יומך" ונספר לך למה הם טובים במיוחד לווסת:
תמרים עשירים בסיבים תזונתיים, ומסייעים במניעת העצירות הכל כך מוכרת לנשים לפני או בזמן הווסת. הם גם מלאים בנוגדי חימצון, חומרים שעוזרים להילחם בדלקתיות (כמו למשל, בפצעים שמופיעים הרבה פעמים לקראת הווסת) ולשפר את הבריאות הלב (תמיד חשוב!).
"בא חרוב דק ארוך, משקשק"
אחד הייתרונות הכי גדולים של החרובים זה שהם תחליף מזין ובריא ל...שוקולד. תנסי לאכול "שוקולד" חרובים, או להשתמש באבקת חרובים כשאת אופה. הטעם כל כך דומה, שאת לא באמת תרגישי בהבדל. רק תרוויחי מתחליף דל בסוכר ובשומן ועשיר בוויטמינים כמו ויטמיני A ו- B2, שממש טובים לבריאות העור והעיניים. החרובים גם טובים לענייני "בטן", ובמיוחד עוזרים במקרה של שלשולים. המינרלים שבחרובים עוזרים במיתון והקלה של התכווצויות הבטן בזמן הווסת.
"הלכה ובאה גברת תאנה גרגרת"
התאנה היא...לא פחות מקסם. במחקר שעסק בווסתות ובסגולות מרפא של תאנים לקח קבוצות של נשים ובקש מהן לאכול תאנים מיובשות בזמן הווסת. אותה קבוצה דיווחה על פחות כאבים בזמן הווסת, משך וסת קצרה יותר, פחות מתח ולחץ בזמן הווסת והציונים שהן נתנו בקטגוריה של "איכות חיים" היו גבוהים משמעותית מאשר בקבוצות הביקורת (שלא אכלו תאנים מיובשות).
"הלכה ובאה בננה חומה, רעננה"
צהובה, במקרה שלנו 😊. הבננות מלאות באשלגן ובוויטמין B6, שמסייעות במניעת תחושת נפיחות ובאיזון מצבי רוח. גם המגזניום שבבנות חשוב, ועוזר בהפחתת כאבי ראש הורמונליים ומקל על כאבי בטן.
"בא תפוז הדור, מתגלגל כמו כדור"
כל חייך דיברו איתך על החשיבות של ויטמין C בשביל הבריאות שלך, ואנחנו רואות את זה גם סביב הווסת. מעבר לוויטמין C שמחזק את מערכת החיזוק ואת ההרגשה הכללית הטובה, בתפוזים גם מגנזיום, אשלגן וויטמין D, שיחד עוזרים ומקלים על כאבי בטן וכאבי וסת. מחקרים נוספים מראים שמזונות עשירים בוויטמין C עוזרים בוויסות ואיזון מצבי הרוח, ועוזר בסידור הווסת.
הסגולות (היתרונות) הבריאותיים של הוויטמינים והמינרלים שבפירות מוכרים, ויש עדויות ומחקרים שהם עוזרים ומקלים גם על תסמיני הווסת השונים. אף פרי לא ירפא את כאב הראש או כאב הבטן, אבל אולי אולי, יעזור לך ויגרום לך להרגיש טוב יותר.
בכל מקרה – אין לך מה להפסיד. פירות זה טעים, כיף ובריא.
Yorumlar