top of page

הורמונים, וסת ושופינג. וכן, הכל קשור.


כבר הבנו שהורמונים יכולים להשפיע על מצב הרוח (כן, כן, שוב ההורמונים האלה...), אבל ידעת שגם הרגלי הקניות שלך מושפעים מהם? מחקרים מראים ששינויים הורמונליים לאורך כל המחזור החודשי משחקים תפקיד משמעותי בדרך בה נשים קונות, ומשפיעים על מה, מתי וכמה אנחנו קונות.


הימים של הווסת: קניות מבוקרות וענייניות

המחזור מתחיל ביום שאת מקבלת וסת. אחרי שלא מתרחש הריון, הרחם שלך משילה את הרירית שנבנתה. רמות ההורמונים, במיוחד אסטרוגן ופרוגסטרון, נמצאות בנקודה הנמוכה ביותר.

בזמן הווסת, השינויים ההורמונליים הם מינימליים, מה שמאפשר לך להיות יותר מבוקרת עם הוצאות. זה הזמן האידיאלי לקניות ממוקדות ופרקטיות, של דברים שאת באמת צריכה (ולא כל מה שאת רוצה....). בשלב הזה נערות ונשים נוטות לקנות פריטים שימושיים כמו מוצרי טיפוח, בגדים בסיסיים או מזון מנחם, מבלי להיגרר לקניות אימפולסיביות.

זה הזמן האידיאלי לקניות ממוקדות וענייניות, של דברים שאת צריכה, ולא של פינוקים.

 

השלב הזקיקי: קניות ממוקדות במראה חיצוני

אחרי הווסת רמות האסטרוגן מתחילות לעלות כהכנה להריון אפשרי, ואיתן גובר גם הרצון להיראות טוב ולהרגיש מושכת. מחקרים מראים שבשלב הזקיקי יש נטייה להשקיע במראה, ולקנות בגדים, אביזרים ומוצרי יופי.

כדי לנצל את התקופה הזאת למציאת מבצעים על בגדים ומוצרי יופי שממלא רצית לקנות.

 

ביוץ: אימפולסיביות וניסיונות חדשים

באמצע המחזור, בערך שבועיים אחרי היום הראשון של הווסת, מתרחש הביוץ, שבו הגוף בשיא הפוריות, האסטרוגן בשיאו, ויש עלייה משמעותית בקניות אימפולסיביות. מחקרים מצביעים על נטייה לקנות פריטים שמדגישים את המראה, כמו תכשיטים, איפור ובגדים אופנתיים. התנהגות זו עשויה לנבוע מדחף למשוך תשומת לב. בנוסף, זהו זמן שבו רבות מאיתנו מרגישות נועזות יותר ופתוחות לניסיונות עם דברים שונים ממה שאנחנו קונות בדרך כלל.

תגדירי תקציב מראש, ותנסי לשלוט באימפוליסיות שלך, כם אם הפריטים שמולך מאד מפתים.

 

השלב הלוטאלי: נחמה ופינוק

אחרי הביוץ, רמות הפרוגסטרון עולות כדי לתמוך בהריון אפשרי. בשלב זה רבות מאיתנו חוות תסמיני PMS כמו מצבי רוח משתנים וחשקים למאכלים מסוימים, מה שמוביל לקניות רגשיות. כתוצאה מכך, בגדים נעימים, מאכלים מתוקים או מוצרים לבית – נראים פתאום אטרקטיביים במיוחד. הקניות האלה משפרות את מצב הרוח ומסיחות את הדעת מהתסמינים.

תהיי מודעת לקניות שמגיעות מתוך רצון לנחם את עצמך. תחשבי על פינוקים זולים, שעוזרים להרגיש טוב יותר, בלי להוציא יותר מידי כסף.

 

Commentaires


bottom of page