יש לנו שיגרת טיפול וטיפוח ל(כמעט) כל איבר בגוף. אנחנו חופפות שיער עם שמפו ומרכך מותאמים, עושות מידי פעם מסיכת פנים או טיפול קוסמטי ומורחות קרם ידיים כשהן יבשות. מה לגבי הפות?
קודם כל הסבר קצר על הפות
הפות היא החלק החיצוני של מערכת הרבייה הנשית, וכוללת את החלקים שאת יכולה לראות, כמו השפתיים והדגדגן, פתח השופכה הקטן (ממנו יוצא שתן (פיפי)) ופתח הנרתיק הגדול יותר ממנו יוצא דם הווסת, ובעתיד, אם תרצי ואם יתאפשר, תינוק/ת.
הסתכלת פעם על הפות שלך? בקישור תוכלי לקרוא הסבר מפורט על הפות. בינתיים, אנחנו ממליצות בחום לקחת ראי קטן ולהסתכל עליה.
לפות יש מנגנון ניקוי עצמי מדהים
למרות עשרת תכשירים, סבונים ובשמים שאפשר לקנות (ופרסומות שמיועדת לשכנע אותך שאת חייבת! לקנות. ורק! את המוצר הזה. שישנה! את חייך...), ההמלצה היא דווקא להשתמש בחומר אחד, יחיד ומיוחד – מים!
בזמן המקלחת, פשוט תשטפי את האיזור בעדינות עם מים. על ידי כך את שומרת על החיידקים הטובים בנרתיק ובפות, ומפחיתה את הסיכוי לדלקות. אגב, ההפרשות (רוצה לדעת עוד על הפרשות? תלחצי על הקישור) הן חלק ממנגנוני הנקיון הטבעיים של הנרתיק והפות.
שימי לב! אם העור שלך רגיש במיוחד, יכול להיות שכדאי לבדוק באיזה סבון או שמפו את משתמשת וגם את חומרי הכביסה. חלק מהחומרים עלולים לגרום ליובש או צריבה באיזור הפות והנרתיק.
לנגב מקדימה אחורה
את כנראה עושה זאת באופן אוטומטי, אבל כדאי שתביני בדיוק עד כמה זה חשוב:
באיזור פי הטבעת, ממנו יוצא הצואה (קקי), יש באופן טבעי חיידקים, גם אם את הנערה הנקייה ביותר בעולם. לכולנו יש. כשאת מנגבת אחרי השירותים, המטרה היא למנוע העברה של החיידקים של צואה אל הפות ואל תוך הנרתיק, ולכן חשוב לנגב מקדימה – מאיזור הפות, לאחור – אל פי הטבעת, ולא להפך.
לעזור לאיזור לנשום
איזור הפות מכוסה לרוב בשכבות צמודות, עם תחתונים הדוקים ומעליהם מכנסיים, טייץ או גרביונים, הדוקים לא פחות. לחות מעודדת צמיחת חיידקים, ולכן כדאי לעזור לאיזור לנשום בקלות ולהישאר יבש בדרכים הבאות:
העדיפי תחתונים מבד נושם – כמו כותנה
תחתונים שלא מתחככים (כמה שפחות חוטיני)
תחליפי בגדים ותחתונים אחרי ספורט
תשתדלי לא ללבוש בגד ים רטוב לאורך יום שלם
אם יש לך הרבה הפרשות, תחליפי תחתונים גם באמצע היום (או תלבשי תחתוני מחזור, שסופגים את ההפרשות ומרחיקים מהגוף)
תמנעי מתחתוניות חד פעמיות, לפחות לא באופן יומיומי. יש בתחתוניות כימיקלים שמגבירים את ההפרשות.
בלילה, כשאת יכולה, תשתדלי לישון בלי תחתונים ולתת לכל האיזור להתאוורר.
גילוח, כן או לא?
לשיער הערווה (השיער שסביב הפות) יש תפקידים רבים. השיער מגן מכניסת חיידקים ונגיפים לתוך הפות, מהווה שכבה נוספת שמגנה על העור המאד רגיש באיזור ומפחית חיכוך במהלך קיום יחסי מין. הבחירה אם להסיר את השיער וכמה מהשיער להסיר היא שלך בלבד ואם את עושה זאת, פשוט...בזהירות. כדאי לבקש הדרכה ממישהי שאת סומכת עליה, ולהיזהר מהכימיקליים שבמסירים השונים, מהשעווה חמה מידי או מסכיני גילוח חלודים או ישנים.
עוד טיפים לפות בריאה
תשתמשי במלה עצמה. פות. בלי כינויים חמודים. ברגע שאת מתייחסת אליה כאל יד או רגל, יותר קל והרבה פחות מביך לדאוג לבריאות שלה.
תימנעי משימוש בטמפונים, תחתוניות או תחבושות מבושמים
בזמן וסת תחליפי טמפונים ותחבושות בתדירות גבוהה
תוסיפי לתזונה שלך מאכלים פרו-ביוטיים כמו יוגורט או ירקות כבושים, למניעת דלקות
תסתכלי על הפות שלך עם ראי באופן תקופתי, ותוודאי שהיא לא השתנתה במראה ואין עליה פריחה או פצעים.
תשמרי על בריאות הגוף באופן כללי, עם פעילות גופנית, תזונה נבונה, שינה מספקת והורדת לחצים
תפני לרופאה עם כל בעיה רפואית שעולה
Kommentare